Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. Júl 12th, 2020
Your ads here .. click here!

Süddeutsche Zeitung: Az EU-nak újabb magyar csapásokra kell felkészülnie

A vasárnapi országgyűlési választás eredményét bemutató és értékelő cikk jelent meg a német Süddeutsche Zeitungban „A populista Orbán Viktor hatalomban marad″ címmel. Peter Münch szerint a magyas részvételi arány tükrében egyértelmű, hogy — bár a nagy szavazási kedv megerősítette az ellenzéki pártok reményeit —, valójában azt tükrüzi, hogy a Fidesz is eredményesen mozgósított.

Hozzáteszi: Orbán a kampányban a muszlim invázió emlegetésével tematizált, hogy a lakosság félelmeit és védekező reflexeit a saját javára fordíthassa. Az ellenzéki pártok ezzel szemben a magyar demokrácia leépítésére és a Fidesz-közeli korrupciós ügyekre összpontosítottak, és bár ömlöttek a hírek a Fidesz kegyenceinek gazdasági ügyeiről, az ellenzék nem tudott megfelelően mozgósítani. Orbán kihasználta azt is, hogy az ellenzék két nagyobb táborra szakadt, az együttműködési erőfeszítések ellenére pedig elaprózódtak a protest szavazatok. Mint írja:

Orbán választási győzelme után az EU-nak újabb magyar csapásokra kell felkészülnie. Az Orbán áltak meghirdetett illiberális demokrácia szellemében hozott jelentős  jogszabályok miatt több kötelezettségszegési eljárás van folyamatban Magyarország ellen.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS