Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
szo. jún 6th, 2020
Your ads here .. click here!

Durva lejáratás az ellenzéki jelölt ellen egy szoros körzetben

Kemény ellenkampány folyik az egyik kiélezett körzetben a legerősebb ellenzéki jelölt ellen, és a fideszes képviselőjelölt javára.

Budapesten a 13. választókerületben (XIV. kerület egy része és a XVI. kerület) az Együtt jelöltjének, Vajda Zoltánnak a plakátjait kosaras kocsikkal szedik le és teszik fel helyette Szatmáry Kristófnak, a fideszes jelöltnek a plakátjait – erről számolt be Vajda. Amit nem szednek le, arra pedig ráragasztják az LMP-s jelölt,  Mizsei László, vagy más jelöltek nevét, portréját.

Nagyon szoros a meccs. A taktikaiszavazas.hu oldal szerint alig 3 százalékponttal van lemaradva Vajda a fideszes ellenfele, Szatmáry mögött. Szatmáry 43, Vajda 40 százalékot kapna az oldal becslése szerint, de az LMP állva hagyta jelöltjét, aki igazából a mérleg nyelve lehet, 7,3 százalékos kapna az átszavazások esetén. A Jobbik itt sem (ahogy az országban egyetlen körzetben sem) vonta vissza jelöltjét, bő 9 százalékot kaphat a taktikaiszavazas.hu oldalon látható becslés szerint. Az elmúlt napokban a Momentum és a DK (az MSZP-PM-mel való egyezség miatt a DK állíthatott itt jelöltet) is visszavonta a jelöltjét Vajda javára.

Vajda arról is beszámolt közleményében, hogy automata telefonhívásokban egy magát ellenzékinek mondó női hang arra szólítja fel a lakosokat, hogy ne szavazzanak Vajda Zoltánra választási csalás gyanúja miatt. Az Együtt politikusa Szatmáryékat, illetve a fideszeseket sejti a lejáratókampány mögött. Emlékeztetett arra is, hogy a választási bizottság a napokban a XVI. kerületi önkormányzati lapot 345 ezer forintra büntette, mert az a többi jelölthöz képest jóval nagyobb arányban mutatta be a Fidesz országgyűlési képviselőjét.

Szatmáryhoz az elmúlt hónapokban több botrány is tapadt:

Nyitókép: Budapest, 2016. április 27.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő felszólal az egyes iskolaszövetkezetekkel összefüggő törvények módosításáról szóló általános vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. április 27-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS