ked. nov 19th, 2019

7 gyakori tény és tévhit Hévízről (X)

Tény, hogy Hévíz a világ legnagyobb gyógytaváról és a hatékony fürdőkúráról ismert.

1.       Tévedés azonban, hogy Hévízre csak gyógyulni jönnek a vendégek.

Tény: a legutóbbi felmérések szerint a Hévízre látogató vendégek több mint 70%-a pihenni és fürdőzni érkeznek a fürdővárosba.

2.       Tévedés: Hévízen mindig csak csend és nyugalom van.

Tény: Hévízen a pihenésé a főszerep.Emellett azonban tavasztól őszig szinte minden hétvégén szabadtéri fesztiválok és koncertek sora szórakoztatja a vendégeket.

3.       Tévedés: Hévíz nagyon drága hely.

Tény: Magánházban már 3000 forint/fő/éjtől, három csillagos hotelben pedig 9000 forint/fő/éjtől is lehet szállását foglalni. Aki ebédelni vagy vacsorázni szeretne, több étteremben is 990 forintért válogathat a háromfogásos menüajánlatokból.

4.       Tévedés, hogy Hévízen csak külföldi vendégek vannak! A tavalyi statisztika szerint a fürdővárosban a belföldi vendégek vannak a legtöbben.

Statisztikai tény, hogy a hévízi vendégek 39%-a magyar, 28%-a németajkú, és csak 19%-a orosz.

Tény: Hévízre 45 országból érkeznek turisták! Aki nyelvet szeretne tanulni, Hévízen biztosan jó helyen jár. Nem feltétlenül kell a világ másik végére utazni, vagy a neten chatelni ahhoz, hogy a könyvszagú nyelvtudását kicsit átültesse a való életbe. Adott a lehetőség a németet, az oroszt, finnt, olaszt, franciát vagy a különlegesebb let, flamand, mandarin nyelveket gyakorolni Hévízen is.

5.       Tévedés: Hévízen csak gyógykezelések vannak, mint az iszappakolás, súlyfürdő.

Tény: A modern wellness szállodákban a legújabb gyógymódok is kipróbálhatóak. Jó példa erre Dr. Regényi Péter találmánya, a Poláris 7 csakra harmonizáló kezelés. Ennek az új fény és színterápiának a rendszeres használatával kivédhető a stressz egészséget károsító hatása.

6.       Tévedés: Szaunázni csak meleg szaunakabinban lehet.

Tény: Hévízen több szállodában is kipróbálható a jégszauna. A jégszaunázás során a test -180 fokos nitrogénbe merül néhány percre. Innen kikerülve a hidegsokk immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású és még fogyaszt is!

7.       Tévedés: A hévízi aktív mozgásformák csak időseknek szóló gyógytornák lehetnek.

Tény: hogy a Tourinform irodában majdnem 50 kerékpárt lehet kölcsönözni, ugyanit foglalható segway túra, vagy hőlégballon repülés a Hévízi-tó felett. Tény, hogy a Hévíz melletti Bobóországban a legkisebbek igazi gyerekparadicsomba repülhetnek, hiszen itt található hazánk legnagyobb szállodai játszóháza.

El tudja képzelni, hogy milyen a tavirózsák úszni, madárcsicsergésre ébredni és kívül-belül feltöltődni? Ha igen, akkor TÉNY, hogy a hévízi élmények Önre várnak!

Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról:

www.heviz.hu
www.facebook.com/heviz.info |
www.instagram.com/iloveheviz

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltükMÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS