vas. Sze 22nd, 2019

Kinyírja a számítógépeket a Windows új frissítése

A Windows 10 legutóbbi nagy óriásfrissítése, az April Update április 30-án vált elérhetővé a felhasználók számára: ez az operációs rendszer negyedik nagyobb bővítése, amiről korábban mi is megírtuk, hogyan töltheti le, és milyen változásokat várhat tőle.

NEW YORK, NY - OCTOBER 06: Terry Myerson, executive vice president of operating systems at Microsoft, speaks at a media event for new Microsoft products on October 6, 2015 in New York City. Microsoft unveiled a virtual reality head set titled the HoloLens, a tablet titled the Surface Pro 4, a laptop titled the Surface Book, a phone titled the Lumia 950 and a biometrics wristband titled the Band 2.   Andrew Burton/Getty Images/AFP

Így tudja bekurblizni magának a megújult Windowst

Megjött a tavaszi nagy frissítéscsomag, letöltöttük, hogy lássátok, megérik-e ezek az újítások.

A megjelenés óta viszont több visszajelzés is érkezett azóta azzal kapcsolatban a felhasználóktól, hogy a frissítés telepítése után a rendszerük összeomlott, és nem tudott betöltődni. Egyelőre annyi derült ki, hogy olyan gépeket érint a hiba, amelyeket az Intel által gyártott bizonyos SSD-kkel szereltek fel.

A Microsoft szerint kompatibilitási probléma idézheti elő a jelenséget, de egyelőre nem tudják, hogy pontosan mely modelleket érinti a hiba. Intézkedésként annyit tudtak tenni egyelőre, hogy letiltották annak lehetőségét, hogy néhány Intel SSD-t használó gépre telepíteni lehessen az új csomagot, ezeken az eszközökön se az automatikus, se a manuális frissítés nem működik. Az Intel reakciója szerint csak a 600P és SS Pro 6000p modellek érintettek, de a redmondi cég ezt egyelőre nem erősítette meg.

Az érintett felhasználóknak azt tanácsolja a Microsoft, hogy váltsanak vissza a Windows 10 1709-es verziójára, és várjanak a frissítéssel, amíg nem találnak rá megoldást. Ezt úgy tehetik meg, ha a gép elindításakor az F8-at lenyomva előhívják a boot menüt, majd visszaállítják a rendszer egy korábbi állapotát.

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltükMÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS