hét. okt 14th, 2019

Vérfrissítés vagy vérengzés? Orbán sort cserél

Komoly átalakítások jöhetnek az egészségügyben. Mint korábban megírtuk,  Kásler Miklós miniszteri kiválasztásában komoly szerepet játszhatott, hogy a professzor az onkológiai ellátás centralizációjakor már bizonyította, jól tudja kezelni az orvoslobbit. Az tudható volt, hogy Ónodi-Szűcs Zoltán helyett Nagy Anikó, a Heim Pál gyermekkórház főigazgatója lesz az egészségügyért felelős államtitkár, de a Népszava szerint az összes helyettes államtitkárt is lecserélik.

Távozik Szentes Tamás, az országos tisztifőorvosi feladatokért, Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért, Ladányi Márta, az  ágazati koordinációért és Gajdácsi József, az Egészségbiztosítási Alap működtetéséért felelős helyettes államtitkár.

Az újjáalakuló államtitkárságon újraosztják a feladatokat is a helyettes államtitkárok között.

A lap úgy tudja az egyik új helyettes államtitkár Nagy Szilárd lehet. A fül-orr-gégész orvos 2014-től Zombor Gábor kabinetfőnöke volt, majd az államtitkár távozása után az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgató-helyettese lett, az utóbbi időben pedig Állami Egészségügyi Ellátóközpont egyik fővárosi igazgatójaként dolgozott.

Távozik posztjáról Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója, akinek a helyére Gondos Miklóst, az ÁEEK jelenlegi stratégiai-főigazgató helyettesét jelölték. A főigazgatói szék várományosa sebész, egészségügyi szakmenedzser. 2017-ben néhány hónapot eltöltött területi igazgatóként, onnan nevezték ki jelenlegi posztjára.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltükMÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS