sze. Sze 11th, 2019

Trump diktálta az orvosának, hogy ő lesz a legegészségesebb személy, akit valaha elnökké választottak

A levél szerint a politikussá vált üzletember fizikai ereje és állóképessége rendkívüli.

Az egész levelet ő diktálta, nem én írtam. Lediktálta, én meg megmondtam, mit kell kihagynia

– állítja Harold Bornstein, aki 36 éven át volt Trump orvosa. Elmondása szerint akkor diktálta a későbbi elnök a levelet, amikor az orvos a feleségével a New York-i Central Parkban tartózkodott egy délután.

Ha megválasztják Mr. Trumpot, egyértelműen állíthatom, hogy ő lesz a legegészségesebb személy, akit valaha elnökké választottak

– idézi a CNN a 2015 decemberében kiadott orvosi levelet. Erről Bornstein most azt mondta, a legegészségesebb szó használata irónia volt. A Fehér Ház egyelőre nem reagált Bornstein ezen állításaira.

DETROIT, MI - MARCH 03:  Republican presidential candidate Donald Trump and his wife Melania greet reporters in the spin room following a debate sponsored by Fox News at the Fox Theatre on March 3, 2016 in Detroit, Michigan. Voters in Michigan will go to the polls March 8 for the State's primary.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Miért nem válik el Melania Trump?

Mert nem teheti. Szakértővel beszéltünk arról, mit és meddig kell tűrnie a first lady-nek.

Az írás nem támasztotta alá orvosi leletekkel az állításait azon túl, hogy Donald Trump 110/65-ös vérnyomását elképesztően kiválónak nevezte. Emellett azt állítja, hogy Trump az előző évben 7 kilogrammot fogyott, érrendszere pedig kiváló. Később, amikor kiemelt témává vált Trump és riválisa, Hillary Clinton egészségi állapota, Bornstein egy jóval szakszerűbb jelentést készített, melyben olyan információk is szerepeltek, mint Trump magassága, súlya és felírt gyógyszerei.

Később a CNN-nek azt mondta, az első levelet sietve írta le, miközben betegeket fogadott. Akkor azt állította, ő maga írta a levelet.

Bornstein szerint Keith Schiller, az elnök bizalmasa és korábbi biztonsági munkatársa kifosztotta irodáját, amikor Trump megválasztása után elvitték az orvosi kartonját. Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője szerint a feljegyzéseket a szabályos eljárás részeként vették át az orvostól, a leletek a Fehér Ház orvosi egységének tulajdonába kerültek.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Saul Loeb

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltükMÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS