Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
pén. dec 6th, 2019

Egy mexikói rapper mártotta savba három diák holttestét

Pár nappal korábban derült ki, hogy Mexikóban meggyilkoltak három filmes diákot, most pedig egy beismerő vallomás alapján megvan az a személy is, aki a eltüntette a nyomokat. A YouTube-on milliós nézettséget is elérő Christian Omar Palma Gutierrez, azaz QBA ismerte be, hogy heti 159 dollárért (~41 ezer forint) dolgozott egy drogkartellnek (Jalisco New Generation) szakácsként, azaz ő maratta szét a holttesteket savval a gyilkosságok után.

QBA április végén egy tijuanai fesztiválon is fellépett volna, a kemény, drogokról, erőszakról szóló szövegei havi 300 dollárt (~77 ezer forint) hoztak a konyhára, ehhez jött a kartelltől összeszedett mellékes. A 25 éves Javier Salomón Aceves Gastélum, a 20 éves Marco García Francisco Ávalos és Jesús Daniel Díaz egy iskolai projekten dolgoztak, és a hatóságok szerint Gutierrezék riválisának területén forgattak. Akkor látták őket utoljára, amikor egy rendőrnek öltözött bandatag kiszállította őket a kocsijukból. Feltehetően egyiküket halálra kínozták, és társaikat is megölték, hogy ne maradjon szemtanú.

Mexikót megrázta a tragédia, több városban szerveztek tüntetést, és Guillermo del Toro Oscar-díjas rendező is felszólalt a megdöbbentő erőszak ellen. Az ország rekord évet zárt 25 300 gyilkossággal.

(Daily Beast)

Kiemelt kép: YouTube

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltükMÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS