Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. Júl 5th, 2020
Your ads here .. click here!

Érd polgármestere támogatás helyett pénzt kér az érdiek civil bringás rendezvényétől

Érden évente kétszer biciklire ül gyerek, öreg, mindenki, és körbetekerik, vagy csak kisebb szakaszokon kerülik a várost, ami nem kis teljesítmény, mert eléggé dimbes-dombos a környék. Az Critical Masshoz hasonló Érd Körbe a város egyik legnagyobb tömegrendezvényévé nőtte ki magát.

A szervezők márciusban – szokás szerint – levélben kérték az önkormányzat támogatását. A felvonulás eddig a hagyományok szerint a város főteréről indult és oda is érkezett vissza. Az egyesület közterület-foglalást nyújtott be T. Mészáros András polgármesterhez.

T. Mészáros úgy döntött, pénzt kér a város polgárai számára rendezett esemény szervezőitől, hogy használhassák a város köztereit.

A polgármester a napokban megküldött válaszlevelében azt írta, hogy a közterületes engedélyes ügyekben nála van a döntési jog, és most úgy döntött, hogy az 1000-2000 helyi biciklis felvonulását „nem nyilvánítja városi rendezvénnyé, és nem támogatja”.

A levél szerint a Fő tér használatáért nonprofit, sport, kulturális rendezvények esetében mintegy 1,5 millió forintot kell az fizetni az önkormányzat kasszájába.

Az Érd Körbe Egyesület Facebook oldalán nyilvánosságra hozta a polgármester levelét.

Csengeri Attila, az egyesület elnöke a 24.hu-nak azt mondta, hogy a polgármester döntése veszélybe sodorta az elmúlt 16 éve hagyománnyá vált felvonulást. Eddig a polgármesterek is megjelentek a megnyitón, mert tisztában voltak vele, hogy város polgárai számára fontos az ilyen típusú közösségteremtő rendezvény.

Az egyesület Facebook-oldalán az országgyűlési választás napján megjelentett egy posztot, amelyben az MSZP-Párbeszéd közös országgyűlési jelöltjeként induló Csőzik Lászlót, Érd korábbi alpolgármesterét, jelenlegi önkormányzati képviselőjét támogatta.

Bízunk benne, hogy hogy olyan képviselete lesz a térségnek, akivel az Érd Körbével letett kerékpáros alapokat meg tudjuk valósítani. Az egyik jelölt, Csőzik Laci, talán az első, és eddig az egyetlen

– írta az egyesület, miután Csőzik kerékpárral ment a szavazókörbe, hogy leadja voksát.

Kiemelt képünkön T. Mészáros András polgármester. Fotó: Soós Lajos / MTI

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS