Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
hét. Júl 6th, 2020
Your ads here .. click here!

A francia nagykövet rácsapta az ajtót a többiekre, mert csak angolul akartak beszélni egy EU-ülésen

Philippe Léglise-Costa, Franciaország Európai Unióba küldött nagykövete nagyon kiakadt, amikor az unió költségvetési bizottsága egy olyan javaslatot terjesztett be, hogy csak angol nyelvű fordítást használjanak egy tárgyaláson a következő költségvetési ciklusról.

A Coreper az állandó képviselők bizottsága, az EU irányításának egyik informálisan és formálisan is fontos szerve. A következő hétéves költségvetési ciklusról szóló második tárgyalást tartották épp, amikor azt szerették volna elfogadtatni a résztvevőkkel, hogy a gyorsaság érdekében ne kelljen a döntéseket az unió mind a 27 országának hivatalos nyelveire lefordítani, csak az eredeti francia és angol nyelven jelenjen meg az anyag részletesen.

Philippe Léglise-Costa viszont kiviharzott a teremből, miután leosztott mindenkit, hogy tiszteletben kellene tartani az unió többnyelvűségét és a frankofóniát is. 

Nehéz lehet most franciának lenni a diplomáciában, mert az utóbbi időben az angol kezdi kiszorítani a franciát a hivatalos diplomáciai nyelv szerepéből, amiben főleg az új tagállamoknak van fontos szerepe, ahol az angolt sokkal inkább tanítják, mint a franciát.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS