Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
csü. jún 4th, 2020
Your ads here .. click here!

Titkolja a kormány, hogyan lehet kihátrálni a paksi bővítésből

Bár feloldotta a kormány a paksi bővítés legtöbb dokumentumának titkosítását, a betekintést nem engedélyezi – írja a Népszava. A lap szerint beszédes, hogy pont azt a szerződési fejezetet félti a kormány legjobban a nyilvánosságtól, amely azt tartalmazza, hogy milyen feltételekkel lehet kihátrálni a szerződésekből.

Felidézik: Lázár János korábban, még a paksi bővítés ügyében illetékes kormánytagként azt állította, hogy nincs semmilyen titkos záradék a szerződésekben, minden részlet megismerhető. Ehhez képest most arra hivatkoznak, hogy a szerződés megszűnésének eseteit, lehetőségeit és szankcióit taglaló szövegrész nyilvánosságra kerülése és nyilvános megvitatása megzavarhatja az állami vagy közfeladatot ellátó szerv működését.

Homályban marad a részletes technikai ajánlat, a projekt-menetrend és a fizetési ütemezés is. Így azonban nemhogy a nyilvánosság, de még a parlament sem tudja megítélni, történt-e idő- vagy költségtúllépés az oroszok részéről, ami lehetetlenné teszi a magyar igényérvényesítést. Titkos marad az üzemanyag-ellátásról és a használt fűtőelemek sorsáról szóló megállapodás is – derül ki a cikkből.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS