Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. dec 15th, 2019

Gyárfás Tamás: áldozata vagyok ennek a szörnyűségnek

Gyárfás egy szürke kisbusszal érkezett a meghallgatásra a Budai Központi Kerületi Bíróságra. Meggyötört arcán látszott, hogy az elmúlt napokban bizony nem sokat aludt. A hatalmas sajtóérdeklődésről mindent elmond, hogy Gyárfás a sok kamerától és sajtómunkástól szinte bejutni is alig tudott az épületbe. Csak úgy záporoztak felé a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos kérdések, ám érdemben egyszer sem válaszolt.

Végül bejutott, és pár perces késéssel elkezdődött a meghallgatás. Már közel háromnegyed órája bent volt a tárgyalóban Gyárfás, de a rá váró furgonban még mindig járt a motor. Bekopogtunk, hogy beszéljünk a sofőrével, de nem volt beszédes kedvében.

Fél tizenkettő előtt pár perccel végre kinyilt az első emeleti tárgyaló ajtaja, s kilépett rajta Gyárfás, Bánáti Jánossal, az ügyvédjével. A volt úszóelnök szemmel láthatóan ideges volt, némi beszélgetés után feszülten telefonálni kezdett a sajtó által elzárt folyosón. Pár perccel később egy dolgozó kijött az előtérben várakozó újságírókhoz és közölte: bírói döntés csak fél egykor várható.

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

Akkor valóban behívták Gyárfást és az ügyvédjét, hogy ismertessék velük a bírói határozatot. Gyárfás feszülten, de szemmel láthatóan megkönnyebbülten lépett ki a rá várakozó újságírók elé. Ennek valószínűleg az volt az oka, hogy a nyomozási bíró lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette a főügyészség által indítványozott házi őrizetet. A határozat viszont nem jogerős, mert az ügyészség és a védelem is fellebbezett.

Egy újabb kis lépést tettünk előre, hiszen tegnap még fogdában voltam. Most azt mondták, hogy Budapesten ilyen speciális herkentyűvel közlekedhetek meg végezhetem a munkámat, és meghatározott időszakonként jeleznem kell, mert ezen a nyomkövetőn látják, hogy itthon vagyok. Külföldre egyelőre nem mehetek, de ügyvéd úr fellebbezett

– sóhajtott Gyárfás, aki továbbra is azt állítja, hogy semmi köze Fenyő János húsz évvel ezelőtti meggyilkolásához.

Soha még a gondolata sem merült fel bennem annak, nemhogy Fenyő János, hanem bárki ellen erőszakosan lépjek fel vagy bárkit is erre késztessek

– tette hozzá Gyárfás, aki arra felvetésre, hogy ki zsarolhatta a hangfelvétellel, úgy felelt, hogy nyilván az, aki felvette. Ügyvédje nyíltan beszélt arról, hogy a felvételen Portik Tamás hallható még.

A tegnapi határozathozatal után azt is megtudtuk, hogy Gyárfást a nyílt utcán fogták el a készenléti rendőrök.

Borzalmas volt az egész. Nem a történés, hanem a szégyen miatt. Képzelje el, hogy megy az utcán az autóval, kiszáll, és ráteszik a bilincset, miközben nézik az emberek. De azt is el kell mondanom, hogy a rendőrségen rendkívül korrekten és tisztességesen bántak velem.

A sors fintora, hogy jövő hét közepén pont Budapesten tartózkodik a FINA, a Nemzetközi Úszó Szövetség vezető testülete. Itt rendezik ugyanis a FINA Water Polo konferenciát, amit a vízilabda megreformálása érdekében tartanak. Gyárfás azt mondta, hogy a történtek ellenére is bíznak benne a sportág vezetői. Kérdés, a mostani ügy mennyire befolyásolja majd a konferencián lévő munkáját.

Bíznak bennem és a mai bírósági döntés nem veszélyezteti a vizilabda kongresszuson lévő munkámat. Köszönöm a bíróságnak, hogy ezt nem gátolja.

Mint arról korábban beszámoltunk a Fenyő-gyilkosság miatt vették őrizetbe kedd délután Gyárfás Tamást, az úszószövetség volt elnökét. A gyanú szerint ő rendelte meg Fenyő János megöletését, emberölésre való felbujtással gyanúsítják. Gyárfás részletes vallomást tett az ügyben, de tagadta a bűncselekményt. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a házi őrizet elrendelését, így a volt sportújságíró a bíró mai döntésig hazamehetett. Gyárfás a kiengedésekor azt állította, hogy megvágták azt a hangfelvételt, ami az egyik bizonyíték a hatóság kezében vele szemben.

Az állítólagos bizonyító erejű hangfelvételt ő küldte el a rendőrségnek. Azt mondta, az elejtett mondataiból összevágtak egy felvételt. Az illető azt is megkérdezte tőle például, mit szól, most, hogy meghalt Fenyő János, könnyebb-e az élete, mire Gyárfás anno azt felelte, igen, könnyebb, de nem vett részt emberölésben.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltükMÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS