Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
csü. dec 5th, 2019

Őrizetbe vették Gyárfás Tamást

Gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Gyárfás Tamást, volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében – közölte a rendőrség kedd este honlapján az MTI szerint.

Az M1 esti Híradójában elhangzott: úgy tudják, kezdeményezik Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását.

A honlapon azt írják, tavaly október 31. óta nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az 1998-as Fenyő-gyilkosság ügyében. Megemlítik, hogy kedden Budapesten elfogták és előállították a 69 éves Gy. Tamást, akit gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vettek.

A közlemény azt is hozzáteszi, hogy Fenyő János megölése ügyében P., azaz Portik Tamáshoz hasonlóan Gy.-t is emberölésre való felbujtással gyanúsítják.

A Fidesz-közeli Pesti Srácok írt először róla, hogy a rendőrségnek bizonyítékai vannak arra, hogy Gyárfás adhatott megbízást Portiknak, hogy likvidáltassa üzleti ellenfelét, Fenyőt. Egy hangfelvétel is van a bizonyítékok között a portál szerint.


Gyárfást gyanúsítja a rendőrség Fenyő János megöletésével

Az úszószövetség volt vezetőjét és az egykori Nap TV tulajdonosát előállították.

Fenyő Jánost, a Vico sajtóbirodalom tulajdonosát 1998. február 11-én gyilkolták meg a Margit utcában, amikor a piros lámpánál megállt Mercedesével. Gyilkosa egy másik autóból ugrott elő és gépfegyveréből 19 lövést adott le a médiavállalkozóra, aki azonnal meghalt. 2011-ben Szlovákiában tartóztatták le az Aranykéz utcai robbantással és más bérgyilkosságokkal összefüggésbe hozott Jozef Rohácot, miután kiderült, hogy az ő DNS-ét találták meg a merénylet helyszínén hagyott sapkában.

Rohácot tavaly ítélték jogerősen életfogytig tartó börtönbüntetésre, de az nem derült ki, hogy ki bízta meg a szlovák férfit a merénylettel. Az ügyben tavaly novemberben rendelt el perújítási nyomozást a Fővárosi Ítélőtábla.

(Kiemelt kép: MTI)

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltükMÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS